Propeller

18 Kasım 2010 Perşembe

Geleceğin Finansçıları İçin Staj Ve Tanıtım Programları

Bu başlık altında özelde Sermaye Piyasası öğrencilerinin genelde bu alana ilgi duyan idari bilimler öğrencilerinin katılabilecekleri eğitim programları ile ilgili bilgi vereceğim.

  Tabi o uçsuz bucaksız olan ancak seçilmek için binbir aşamayı atlatmanız gereken Özel Sektör kuruluşlarından ziyade Kamu organizasyonlarındaki fırsatlardan bahsedeceğim. Bunlar uygulama ve gerçek iş tecrübesi kazanacağınız özel sektör stajlarının yerini tutmasa da Finans sektörlerinin düzenleyici ve uygulayıcılarını tanımanız açısından büyük bir kazanım olacaktır.

   

Sermaye Piyasası Kurulu Staj Programı

Üniversitelerin ikinci, üçüncü, dördüncü sınıfında okuyan öğrenciler ile stajın açıldığı aydan geriye doğru son eğitim/öğretim döneminde mezun olan kişiler ve yurt dışındaki üniversitelerin benzer bölümlerinde eğitim gören öğrenciler ve mezun olmuş kişiler staj yapmak için başvurabilir

Tamamıyla şansa dayalı bir sistem. Yani kura ile seçiliyorsunuz. Herhangi bir adam kayırma olmadığını düşünerek bunu söylüyorum. Kış ve yaz dönemi olarak 2 ayrı başvuru olmakta.
Her iki dönem kendi içinde 2 alt döneme ayrılıyor. Başvuru yapılırken tercih edilen staj ayını ve yerini (İstanbul, Ankara) belirtiyorsunuz. Staj 2 hafta boyunca günde 3 saat bilgilendirme şeklinde olmakta. Yani uygulama stajı değil.


İMKB  Uygulamalı Öğrenci Eğitim Programı

İMKB uygulamalı Öğrenci Eğitim Programı için ise hızlı olan kazanıyor. Şöyle ki, genellikle Haziran başında ve Aralık başında yapılan başvurular saat 10.00 da online olarak first come first serve şeklinde oluyor ve kontenjanların dolması ortalama 45 dakika sürüyor.

4. sınıfa geçen öğrenciler ile yüksek lisans ve doktora öğrencileri kabul ediliyor. Not ortalaması 60/100 yada 2/4 üzerinde olanlar başvurabiliyor. Yılda 2 dönem başvurular oluyor ve toplam 23 dönem bu programı düzenliyorlar. Yine 2 haftalık program. Bu sürede tam zamanlı olarak İMKB de yer alınıyor ve sonunda proje düzenleniyor.


Hazine Müsteşarlığı Bilgilendirme Programı

3. veya 4. sınıf öğrencisi olmak gerekmektedir. Yaz stajlarında 3. sınıftan 4’e geçme şartı aranır. Kurumu tanıtıcı bilgilendirme programı yapılmaktadır.  İktisadi İdari Bilimler, İşletme, Hukuk, Mühendislik Fakülteleri ile Aktüerya, Matematik ve İstatistik bölümlerinde okuyan öğrenciler dört için bir haftadan haftaya kadar staj olanağı bulunmaktadır. Bu şartları sağlayanlar Kurumun Personel Dairesi Başkanlığına başvuruda bulunabilmektedirler.


Türkiye Cumhuriyeti   Merkez   Bankası   Stajı
Üniversite öğrencileri Merkez Bankasında yaz (Haziran-Eylül) ve kış (Ocak-Şubat) olmak üzere 2 dönem staj yapmaktadır.
Kış döneminde 4. sınıfta okumakta olan,
-Yaz döneminde ise 3. sınıftan 4. sınıfa geçmiş olan ve  ilgili bölümlerin öğrencileri staj yapabilmekteler.


Türkiye   Bankalar   Birliğinde  Staj
Bankacılık ve finans konularına ilgi duyan, üniversitelerin İşletme Mühendisliği, İşletme, İktisat, Finans, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Eğitim Bilimleri, İstatistik, Ekonometri, Bilgisayar Mühendisliği lisans bölümlerinde okuyan ve en az ikinci sınıfı tamamlamış öğrenciler Birlik bünyesinde staja başvurabilir.
Öğrenciler her yıl Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında staj yapmak üzere kabul edilir.Staj süresi 4 haftadır. Başvuru için öğrenciler Mayıs başı itibariyle ve en geç Haziran ayının 15'ine kadar özgeçmişlerini de ekleyecekleri başvurularını Birlik’e posta, faks, e-posta ile veya elden ulaştırırlar.


Devlet Planlama  Teşkilatı  Müsteşarlığı Stajyer Bilgilendirme Programı

3.  veya 4. sınıf öğrencisi olmak, 4 yıllık yükseköğretim kurumu mezunu olmak  veya yüksek  lisans öğrencisi olmak ve transkriptin kümülatif ortalamasının 4 üzerinden 3 ya da 100 üzerinden 75 olması,  şartları aranır.

Program Dönemleri                                                     Başvuru Tarihleri
                                                                                   (Başlama - Bitiş)
------------------------------------------                              -------------------------
Yaz Dönemi(Haziran-Temmuz - Ağustos)                 01 Mart  - 31 Mart        

Kış Dönemi(Ocak - Şubat)                                          01 Kasım – 30 Kasım




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder