Propeller

18 Kasım 2010 Perşembe

GRE Sınavı Nedir?

GRE açılımı Graduate Record Examinations olan Amerika'da İşletme bölümü hariç lisansüstü eğitim almak isteyenler için düzenlenen bir sınavdır. Yani İşletme masterı ve MBA için gerekli olan GMAT sınavının sosyal bilimler alanındaki alternatifidir.

 Burada GRE sınavından bahsetmemin sebebi ise Avrupa ve Türkiye'de ingilizce olarak eğitim veren Ekonomi ve Finans master programlarının önemli bir kısmında bu sınavın da application requirements olarak aranmasıdır.

Genelde İktisat ve Finans yükseklisansı için GRE General Test sonucu istenir.
Nicel çözümleme bölümünde Aritmetik, Cebir, Geometri, veri analizi gibi konular hakkında sorular bulunmaktadır.

 Sınav Educational Testing Service (ETS) tarafından uygulanmaktadır.

GRE sınavı herhangi bir yoğun hazırlık gerektirmeyen ve birikimleriniz sonucu oluşan bilginizi ölçmek için hazırlanmış bir sınavdır.  Sorular üzerinde istediğiniz kadar düşünebilirsiniz. Ancak, her bölüm için ayrılan süreye göre kendinizi hazırlamaya dikkat edin. Soruları boş bırakmayınız. Bölümü zamanında bitirmek için, emin olmasanız da soruları tahminde bulunarak yanıtlamak zorundasınız. GRE sınavı Eylül 1996’dan beri Türkiye’de bilgisayarda uygulanmaktadır. GRE sınavı üç bölümden oluşur.

GRE Computer Based Test (CBT)
GRE General Test Computer Based (bilgisayarlı) sınavı 3 saat sürer. GRE General Test Computer Based sınavı 3 bölümden oluşur. Analitik yazma her zaman ilk bölümdür. Sözel veya sayısal bölümler Analitik yazma bölümünden sonra yapılmaktadır.

GRE General Test sonucunda skorlarınızın belirtildiği raporda Sözel puan aralığı 200-800, sayısal puan aralığı 200-800 ve analitik yazma puan aralığı ise 0-6’dır.

1 yorum:

  1. I do agree with all the ideas you have presented in your post. They’re really convincing and will certainly work. Still, the posts are very short for newbies. Could you please extend them a little from next time?..Keep this great work..
    GRE Coaching in Chennai | GRE Training institutes in Chennai

    YanıtlaSil