Propeller

24 Kasım 2010 Çarşamba

Sermaye Piyasası Kurulu Staj Tecrübem

Stajımı Ankara'da 21 Haziran-2 Temmuz 2010 tarihleri arasında iki hafta olarak yaptım. Aslında bu tecrübeyi staj olarak değil de eğitim olarak tanımlarsak sanırım daha doğru olacaktır. Sermaye Piyasası Kurulu meslek dairelerinden gelen uzmanlar tarafından size sermaye piyasasının işleyişi ile ilgili bilgiler veriliyor. Çoğu zaman televizyonlardan duyduğumuz ama altını tam dolduramadığımız terimlerin (mesela insider trading, sermaye yeterliliği)açıklamaları yapılıyor. Eğer kamu sektöründe çalışmayı düşünen biri iseniz bu kurula nasıl girilebileceğini, hangi sınavların olduğuna dair bilgilerde veriliyor.

Bu kurul meslek daireleri adı altında 10 daireden oluşuyor ve işler 10 daire içinde bölünmüş durumda. Denetleme Dairesi, Aracılık Faaliyetleri Dairesi, Muhasebe Standartları Dairesi diye giden bu listede her daireden gelen uzman o daire ile ilgili bilgi veriyor ve işlerini nasıl yürüttüklerini ,neler yaptıklarını anlatıyor. Örneğin Denetleme Dairesi, denetim sürecinden, denetçinin neler yapması gerektiğinden, piyasada bulunan denetçi firmalardan ve denetçi olmak için neler yapılması gerektiğinden bahsediyor. Bu arada en güzel anlatım ve etkileyici kadro Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesinden gelmişti.

 

İki hafta boyunca güzel ve eğlenceli vakit geçirdim.İstanbulda okuyan öğrencilere tavsiyem, başvuru sürecinde Ankara'yı da tercih ederlerse şanslarının artacağıdır. Ayrıca lisanslama sınavları hakkında da bilgi veriliyor ancak üzerinde durulan en önemli konu uzman yardımcılığı oluyor. Son olarak eklemek gerekirse staj için başvuruda tamamen şans faktörü etkili oluyor.Kura ile yapıldığı için yapılacak tek şey kuranın size çıkmasını ummak oluyor. Herkese başarılar dilerim.
Şennur Kadakal

1 yorum:

  1. Paylaşımın için teşekkürler Şennur. İleride seni SPK da uzman yardımcılığı değil uzman olarak görmek dileğiyle.

    Serhan

    YanıtlaSil